Skip to content

Informatikai támogató projekt - Licence Support Management

Lincensz optimalizáció főbb lépései - licence management

A projekt célja

  • hogy felméri és optimalizálja a jellenleg használt licenceket 
  • a következő 1-5 évre kidolgozunk egy feltételes változás és licensz evolució időtervet

A Licencválasztási Stratégia Projekt célja az optimális licenc struktúra kidolgozása és bevezetése, az igények és követelmények figyelembevételével. A projekt magában foglalja a jelenlegi licencportfólió felmérését, az üzleti funkciók és részlegek igényeinek azonosítását, valamint a legmegfelelőbb licencmodellek és csomagok kiválasztását a hatékonyság és költséghatékonyság érdekében. 

Elemzés és Igényfelmérés:

Részletes áttekintés a jelenlegi licencállományról, beleértve a szoftverek típusát, számát és használatát. Átfogó interjúk és munkafolyamat-elemzések a részlegek és funkciók igényeinek megértéséért. Az üzleti célok és stratégiák alapján licencigények azonosítása.

Licencmodellek Értékelése:

A piacon elérhető licencmodellek és csomagok áttekintése. Az egyes licencmodellek előnyeinek és korlátainak értékelése az üzleti igények tükrében. Költség-hatékonysági elemzés a választott modellek és csomagok alapján.

Stratégia Kidolgozása:

A licencválasztás stratégiai terveinek kidolgozása az üzleti céloknak megfelelően. Az ajánlott licencmodellek bevezetési tervének elkészítése, beleértve az átmeneti időszakokat és a váltás menetrendjét. Költségvetési tervezés és követelmények kijelölése.

Végrehajtás és Monitorozás:

Az új licencstruktúra bevezetése és a régi licencállomány fokozatos lecserélése. Részletes felhasználói képzés és támogatás a változások kezelésére. Monitorozás és visszajelzés gyűjtése a projekt végrehajtásának és az új licencmodellek hatékonyságának értékeléséhez.

informatikai projektek concept art Implementacio IT Tervezes

Várható Eredmények:

Optimalizált licenc struktúra, amely támogatja az üzleti célokat és igényeket.
Költséghatékony licenszmodellek és csomagok bevezetése.
Jobb átláthatóság és ellenőrizhetőség a licenchasználat terén.
A vállalat agilitásának és skálázhatóságának növekedése a licencstratégia korszerűsítése által.