Skip to content

Sophos Wi-Fi megoldás implementáció

Sophos Wi-Fi Cloud project célja

A projekt tárgya: Wi-Fi infrastruktúra létrehozása, amely fokozza a termelékenységet és az együttműködést, valamint támogatja a mindenkori üzleti célokat.

Az általunk létrehozott Wi-Fi infrastruktúra kielégíti azt az igényt, hogy egyre több eszköz csatlakozhasson a Wi-Fi hálózatokra. Mind az internet eléréshez, mind a belső intranet forgalomhoz biztosítjuk a magas sávszélességet.

A célunk az, hogy egy olyan korszerű megoldást telepítsünk, amely segíteni fogja üzleti céljait mind a jelenlegi, mind a jövőbeli kihívásokkal szemben beleértve a Wi-Fi 6 / Wi-Fi 6E (802.11ax) támogatást a 2.4 GHz, 5 GHz, 6 GHz frekvenciákon.

A Sophos Wi-Fi AP6 egy rugalmas és skálázható megoldás, amely képes alkalmazkodni a vállalat növekvő igényeihez. Akár egy kisvállalkozásról, akár egy nagyvállalatról van szó, a Sophos Wi-Fi AP6 biztosítja a megfelelő méretű és teljesítményű Wi-Fi hálózatot.

A projekt tárgya: professzionális Wi-Fi megoldás létrehozása otthoni környezetben

A célunk az, hogy javítsuk a hálózati teljesítményt és biztosítsuk a stabilitást, a sebességet és a Wi-Fi lefedettséget az egész lakásban vagy házban.

A különböző hozzáférési pontok telepítése lehetővé teszi több eszköz csatlakoztatását. Így a lakók könnyen csatlakoztathatnak laptopokat, PC-ket, okos eszközöket (például cirkó kazán, hűtő, okos otthoni eszközök…stb.) a Wi-Fi hálózathoz anélkül, hogy a sávszélesség csökkenne vagy a kapcsolat instabillá válna.

A professzionális színvonalú hozzáférési pontok és hálózati eszközök használata biztosítja a nagy sebességű Wi-Fi-t a munkaeszközök (pl. laptopok, PC-k) és az okos eszközök számára. Ezek az eszközök lehetővé teszik a sávszélesség felosztását és az intelligens forgalomirányítást, hogy minden eszköz a lehető legjobb teljesítményt kapja.

Az általunk kínált eszközök olyan kiegészítő funkciókat tartalmaznak, mint például a vendég-hozzáférés menedzsment, a hálózati biztonsági funkciók, valamint az időzített hozzáférési szabályok. Ezek lehetővé teszik a felhasználók számára a Wi-Fi hálózat testre szabását és az eszközök biztonságának növelését.

 

Mit tartalmaz a szolgáltatás és hogyan valósul meg?

Az alábbi funkcionalitásokat biztosítjuk:

 • Központi felügyelet és kezelés

 • Biztonságos hozzáférés és védelem

 • Skálázhatóság és rugalmasság

 • Egyszerű integráció más Sophos termékekkel

A Sophos Wi-Fi AP6 beépített védelmi funkciókkal rendelkezik, amelyek segítenek megóvni a hálózatot a káros szoftverektől, rosszindulatú tevékenységektől és egyéb biztonsági fenyegetésektől. Ez magában foglalja az automatikus frissítéseket, a beépített tűzfalat és az átlátható hálózati biztonsági politikákat.

A biztonságos Wi-Fi megoldás létrehozása az adott környezetben

A Sophos Wi-Fi AP6 könnyen integrálható más Sophos termékekkel és megoldásokkal, például a Sophos tűzfalakkal és védelmi rendszerekkel. Ez garantálja a teljes körű védelmet és a biztonsági politikák egyszerű kezelését, illetve koordinálását az egész hálózaton.

A Sophos Wi-Fi AP6 eszközök modelltől függően használhatók beltéren és kültéren egyaránt, így a kinti Wi-Fi eszközökhöz is folyamatosan biztosítható a vezeték nélküli kapcsolat.

Természetesen a Sophos AP6 támogatja a mesh funkcionalitást. Így elegendő, ha egy eszköz csatlakozik a LAN hálózatra és a többi eszköz csatlakozik Wi-Fi-n keresztül a másikhoz (jelerősítés címszó alatt). A projekt analízis fázisban végig dokumentáljuk a lehetőségeket, a kockázatokat és a limitációkat ilyen esetekre.

A projekt megvalósításához nem szükséges a kiszállás, az esetek 75%-ában mi már a beállított eszközöket küldjük ki és Önnek csak csatlakoztatni kell a dokumentáció alapján. Amennyiben nehézségekbe ütközik, kollégánk telefonon lépésről lépésre elmagyarázza, hogy mit kell csinálnia.

 

A Wi-Fi Sophos projekt fő lépései

1., Konkrét célok és követelmények meghatározása

Ez magában foglalja a jelenlegi hálózati infrastruktúra átfogó értékelését, a fejlesztésre szoruló területek azonosítását és az új Wi-Fi kiépítés céljainak meghatározását. Legyen szó a lefedettség vagy a biztonság javításáról, a sávszélesség növeléséről, vagy az egyre növekvő számú csatlakoztatott eszköz támogatásáról, a hatékony megvalósításhoz elengedhetetlen a célok pontos ismerete.

2., Hálózati architektúra megtervezése

Vagyis a hozzáférési pontok optimális elhelyezésének meghatározása, a megfelelő vezeték nélküli szabványok és technológiák kiválasztása, valamint a hálózati topológia megtervezése a zökkenőmentes kapcsolat és lefedettség biztosítása érdekében a szervezet létesítményei között. Az olyan tényezőket, mint az épület elrendezése, a szerkezeti akadályok és a felhasználói sűrűség, figyelembe kell venni a szervezet igényeinek megfelelő hálózat megtervezéséhez.

CSE IT service Sophos implementáció

3., Infrastruktúra tényleges telepítése

Ez magában foglalja a hozzáférési pontok telepítését, a hálózati beállítások konfigurálását, valamint a Wi-Fi hálózat integrálását a meglévő vezetékes infrastruktúrával és hálózati biztonsági intézkedésekkel. A megfelelő telepítés és konfigurálás kritikus fontosságú a Wi-Fi hálózat optimális teljesítményének, megbízhatóságának és biztonságának garantálásához.

 

4., Monitorozás és karbantartás

A folyamatos figyelés és kezelés elengedhetetlen a csúcsteljesítmény fenntartásához és az esetlegesen felmerülő problémák megoldásához. Ez magában foglalja a hálózati forgalom figyelését, a teljesítménymetrikák elemzését, valamint frissítések és javítások végrehajtását a biztonsági rések kezelése vagy a hálózati teljesítmény optimalizálása érdekében. A rendszeres karbantartás és a proaktív hibaelhárítás segít minimalizálni az állásidőt és zökkenőmentes felhasználói élményt nyújt.

 

CSE IT Support team feladatok:

5., Alkalmazottak képzése

A projekt során a felhasználói igények kielégítése, valamint a megfelelő támogatás és képzés is kulcsfontosságú. Az alkalmazottakat meg kell tanítani arra, hogyan csatlakozhatnak biztonságosan és hatékonyan a Wi-Fi hálózathoz, valamint hogyan háríthatják el a gyakori csatlakozási problémákat. A felhasználóbarát dokumentáció és a technikai támogatási forrásokhoz való hozzáférés segíthet biztosítani az új Wi-Fi környezetre való zökkenőmentes átállást.

 

CSE Project Management

A projekt várható, tervezett időtartalma:

 • Felmérés (ha telefonon megkapjuk a lakás/ház lényeges paramétereit, akkor nem is szükséges a kiszállás)
 • Projektszerződés véglegesítése
 • Projektterv véglegesítése
 • Eszköz megrendelése
 • Önnek annyi a dolga, hogy lefotózza az otthoni eszközöket és azok bekötési pontjait
 • Mi a fotók alapján leírást készítünk, és telefonon, távsegítséggel tájékoztatjuk Önt az eszközök bekötésének pontos menetéről
 • Helyszíni telepítés és beállítás – konfiguráció elvégzése (külön kérésre/ nagyon speciális esetben)
 • Eszköz beállítása és elküldése futárral
 • A telefonos távsegítség alapján Ön beköti az eszközt

 

Sophos Wi-Fi megoldás feltételek

A projekt hardver és szoftver igénye

Szükséges fizikai eszközök (hardverek)

Szükséges szoftverek

A projekt előfeltételei

Ebben a projektmunkában nem kötelező a Sophos tűzfal megléte, mivel a Sophos Wi-Fi eszközök (Sophos Access Point-ok) a Sophos Central platformhoz csatlakoznak. A Sophos Wi-Fi AP6 egy felhő alapú Wi-Fi hozzáférési pont, amely számos előnnyel rendelkezik az üzleti környezetben történő használatra, és nem igényel lokálisan telepített Sophos tűzfalat.

A menedzselés a Sophos Central platformon keresztül történik. Mivel a CSE Business Kft. teljes körű IT infrastruktúra üzemeltetést nyújt, elegendő velünk felvenni a kapcsolatot. Ha bármilyen konfigurációt és SLA-t szeretne, ezt az ITIL alapú szerződéses folyamatoknak megfelelően elvégezzük anélkül, hogy a helyszínre kellene mennünk.